Med sina eleganta linjer, vita läder och kompakta siluett, hejar adidas Stan Smith enhälligt bland sneakerfans.
Redan 1963 bad Adidas den franske tennisspelaren Robert Haillet att designa sin första tennissko i läder. På grund av alla spelare, spelade i dåligt stödda canvas skor. Med sitt mjuka läder fastsytt direkt på skosulan blev skon en teknisk bedrift.
Åtta år senare skrev Adidas på ett kontrakt med en av de bästa spelarna genom tiderna, Stan Smith, vinnare av US Open ’71. Under de kommande 3 åren spelade Stan Smith i denna sko tills namnet på skon gick över till Stan Smith.
I början av 1980-talet började Stan Smith-skon kliva ut på tennisbanan och in i gatubilden. Skon sågs på fötterna av arbetare, lärare och elever som bar sina ikoniska Levis Jeans 501 och skinnjackor. 10 år senare återupptäcktes Stan Smith-skon av rapparna innan den kom in i Guinness rekordbok med 22 miljoner sålda par världen över.
adidas stan smith har blivit en ikonisk sko som hör hemma i basgarderoben för människor som gillar den avslappnade stilen.
2011 stoppades produktionen för att den skulle kunna återkomma starkt under 2014 och idag finns den i flera färgkompensationer.
Klassiker på väg att bli tidlös
Sedan 1973 har den ikoniske Stan Smith varit mer eller mindre sig lik. Men nu behövs en förändring. Det får inte kompromissa med hur det ser ut, utan hur det känns och hur det är gjort. Det är dags för klassikern att sparka i riktning mot att bli genuint tidlös.
I samarbete med adidas är vi stolta över att hjälpa adidas att engagera sig för att hjälpa till att stoppa plastavfallet. Detta är möjligt utan att offra den klassiska designen av Stan Smith med PRIMEGREEN, en serie högpresterande återvunna material. 50 % av toppen är gjord av återvunnet material. Det finns ingen användning av ny polyester.
Slät, syntetiskt läder ovandel och med en yttersula gjord av gummispill, tar den klassiska sneakern upp till dagens nivå. En ny standard för hållbarhet gjord i en legendarisk siluett. Stil och hållbarhet ska inte bara gå hand i hand utan hör hemma på dina fötter.
Genom att köpa den nya och mer hållbara Stan hjälper du till att se till att ditt fotavtryck räknas.