Vi välkomnar New Era tillbaka till The Athlete’s Foot!

Redan 1920 såg den tyske immigranten Ehrhardt Koch en möjlighet att omforma processen och kvaliteten på modehuvudbonader. Så 1920 förverkligade han sin dröm och startade företaget New Era Cap co.
Det första året producerade New Era 60 000 caps.
Senare kom Ehrhardts son Harold med i företaget, men Harald märkte att efterfrågan sjönk samtidigt som professionell baseboll blev populär. Det var också då som New Era, tog skiten vidare och kom fram med basebollkepsen.
Den första professionella basebollkepsen gjordes 1934 för Cleveland-indianerna.
1950 var New Era den enda på marknaden som tillverkade kepsar för stora basebolllag. Deras imponerande lista med 16 lag vid den tiden, läs på bla. Brooklyn Dodgers®, Cincinnati Reds®, Cleveland Indians® och Detroit Tigers®. 1954 designade Harold New Eras 59FIFTY-keps, vilket gav den ett modernare utseende.
1974 hade New Era avtal med 20 av de 24 professionella teamen som inkluderade Major Leaque. 1980 var första gången New Era erbjöd MLB On-field kepsar till fansen via postorder som i Sporting News.

New Era Essentials

New Era New In
Exklusiva rättigheter i USA
Då New Era utsågs till den exklusiva leverantören av kepsar i Major League Baseball 1993 och New Era såg en framtid av kreativitet och samarbete.
Visionen som markerade tillväxten av den nya eran på 1920- och 1930-talen visade sig vara levande och må bra i början av det nya millenniet. Företagets globaliseringsarbete fortsatte med öppnandet av kontor i Europa, Japan och Australien inom en tvåårsperiod. New Era började se sin position som det största huvudbonadsmärket i världen och ett som spänner över världen av sport, mode, musik och underhållning.
Efter decennier som MLB:s officiella keps på planen, satte New Era ut för att avrunda sin exklusivitet med landets största sportligor. 2012 blev New Era NFL:s officiella kepsar, och 2016 blev den officiell på NBA:s domstolsgräns, vilket gjorde New Era till det enda varumärket i sporthistorien som har exklusiva rättigheter på banan, sidlinjen och uppåtsidan till alla tre amerikanska ligorna samtidigt.