HANDELSBETINGELSER

För att göra ett köp på THEATHLETESFOOT.se, måste du följa nedanstående 5 steg:
 
1. Hitta den vara eller de varor du önskar och lägg dem i varukorgen; gå sedan till kassan
2. Ange dina personliga uppgifter
3. Välj leverans- och betalningsmetod
4. Godkänd våra allmänna villkor
5. Kontrollera att alla uppgifter stämmer på översiktssidan och godkänd köpet  
 
Du måste ha fyllt 18 år för att handla på THEATHLETESFOOT.se - om du är under 18 år, måste du ha samtycke från dina föräldrar.
 
När du handlar på THEATHLETESFOOT.se ingås avtal på svenska. Om du vill få en kopia av din orderbekräftelse, skicka ett mejl till kundservice@theathletesfoot.se.
 
Alla priser är inkl. 25 % moms och avser svenska kroner (SEK), om inte annat anges. Alla priser är inkl. moms och övriga avgifter. Priserna avser aktuella dagliga priser.
 
Det angivna priset vid beställningstillfället är det gällande beställningspriset. Beställningspriset kan inte ändras, varken nedåt eller uppåt.
 
2. ALLMÄN INFORMATION
 
Företag: INTERSPORT Group Denmark
CVR-nr.: 26273943
Adress: Hvilehøjvej 20, 5220 Odense SØ
Telefonnummer: 63 10 30 00
Etableringsår: 2001
 
3. BETALNING
 
På THEATHLETESFOOT.se kan du betala med Visa och MasterCard. Inga extra avgifter tillkommer vid betalkortsköp. Vid köpet reserveras beloppet på betalkortet. Beloppet debiteras först när varan skickas. Du kan aldrig återkalla ett större belopp än det som du godkände vid köptillfället.
 
Du kan inte genomföra köp från utländska adresser eller med utländska betalkort.
 
THEATHLETESFOOT.se lagrar inte dina betalningsuppgifter. Så om du har någon fråga kring dina betalningsuppgifter, måste du vända dig till NETS på tel. +45 88 777 001.
 
4. LEVERANS
 
Vi erbjuder följande leveranssätt:
 • Leverans till The Athletes Foot-butik – Fri frakt ​
 • GLS shop delivery - Fri frakt
 • GLS export - Fri frakt
Vi levererar större delen av våra beställningar inom 2-4 arbetsdagar, men leveranstiden kan vara upp till 6 arbetsdagar i stressiga perioder. Vid en längre leveranstid kommer du att kontaktas av vår kundtjänst. Målet är att skicka samtliga beställda produkter ihop i ett paket. THEATHLETESFOOT.se levererar endast i Sverige. Information om paketleverans tillhandahålls av GLS.
 
5. AVBESTÄLLNINGSRÄTT 
 
Du har 14 dagars avbeställningsrätt när du handlar på THEATHLETESFOOT.se. Avbeställningsperioden löper ut 14 dagar efter den dag du:
 • Tar emot din vara 
 • Tar emot den sista varan i fysisk form när det gäller ett avtal om flera olika beställda artiklar i ordern som levereras separat 
 • Tar emot  det sista partiet eller sista delen i fysisk form när det gäller ett avtal om leverans av en vara som består av flera partier eller delar 
Du måste inom 14 dagar från mottagandet informera oss om att du vill återkalla ditt köp. Meddela oss då på kundservice@theathletesfoot.se. I ditt meddelande måste du tydligt göra klart att du vill använda din avbeställningsrätt. Du kan också välja att använda vårt vanliga avbeställningsformulär och skicka i retur. Detta hittar du här.
 
Avbeställningsrätten gäller inte om du helt enkelt vägrar att ta emot varan utan att tydligt meddela oss om det.
 
Undantag från avbeställningsrätten: 
 • Leverans av förseglade varor som av hälso- eller hygienskäl inte är lämpliga för retur och där förseglingen har brutits efter leveransen. Detta gäller bl.a. proteinpulver, bars och andra tillskott 
 • Leverans av plomberade ljud- eller videoinspelningar eller programvaror som konsumenten har brutit plomberingen på. Detta gäller bl.a. kameror och puls- och GPS-klockor 
 • Leverans av varor som är specialtillverkade eller anpassade till dina individuella behov. Detta gäller också om utförandet, tillverkningen eller anpassningen har börjat, t.ex. genom tryck och broderi 
 • Levererade varor som är specialbeställda till ditt hem 
 • Presentkort 
Du förlorar din avbeställningsrätt om:
 • Du bryter förseglingen på varor, som av hälso- eller hygienskäl  inte är lämpliga för retur 
 • Du bryter plomberingen på ljud- eller videoinspelningar eller programvaror 
6. RETUR
 
Du måste returnera din beställning till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter att du har meddelat oss att du vill återkalla ditt köp. Du står för de direkta kostnaderna för att returnera varan.
 
Vid retur är du ansvarig för att varan är packad korrekt och du bär ansvaret fram till det att varan tas emot av THEATHLETESFOOT.se. Skada som uppkommer på grund av felaktigt emballage kan leda till att din returrätt upphör.
 
THEATHLETESFOOT.se rekommenderar att varan returneras via ett erkänt fraktföretag och att varan skickas som paketpost. På så sätt är det möjligt att spåra paketet och ta emot kvitto om att paketet har levererats.
 
Om returen av varan uppfyller villkoren för avbeställningsrätten, sätts beloppet tillbaka på det betalkort som användes vid köpet. 
 
Varor som returneras som efterkrav eller skickas utan porto kommer inte att tas emot.
 
Om du vill returnera en vara, måste du alltid bifoga en kopia av din faktura och skicka paketet till: THEATHLETESFOOT.se, Marknadsvägen 9, 260 36 Ödåkra, att. Kundservice
 
Varans skick när du returnerar den: 
 
Du är endast ansvarig för eventuell försämring av varans värde på grund av hantering annat än vad som är nödvändigt för att bestämma varans art, egenskaper och det sätt den fungerar på. Med andra ord ska den vara i samma skick som den var i den fysiska butiken.
 
Om varan testas utöver vad som beskrivs ovan anser vi den som använd, vilket innebär att du vid en avbeställning endast får tillbaka en del eller inget av köpbeloppet, beroende på varans kommersiella värde.
 
Värderingen av det kommersiella värdet görs av THEATHLETESFOOT.se.
 
För att få tillbaka hela köpbeloppet måste du alltså hantera varan som du skulle göra i en fysisk butik, d.v.s. testa varan, men inte använda den.
 
Varor som anses vara använda kan inte bytas i våra fysiska butiker, utan måste returneras till THE ATHELETES FOOT's nätbutik.
 
Varor som har levererats direkt från våra leverantörer måste också returneras tillbaka till dem, vid avbeställning av ett köp. Frakten betalas av kunden själv.
 
Återbetalning av köpbeloppet:
 
Om du ångrar ditt köp får du tillbaka det belopp som du har inbetalat till oss. I händelse av en värdeförsämring som du är ansvarig för kommer detta belopp att dras av och resterande belopp återbetalas till dig.
 
Om du använder din avbeställningsrätt återbetalar vi det belopp som vi erhöll från dig, inklusive leveranskostnader (dock inte extra kostnader som uppkommit på grund av ditt val av annat leveranssätt än den billigaste formen av standardleverans som vi erbjuder) utan onödigt dröjsmål och i alla händelser senast 14 dagar från det datum då vi fick ditt meddelande om att du ville återkalla köpet. Beloppet betalas tillbaka via samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen, såvida du inte uttryckligen har önskat något annat.
 
Vi kan hålla tillbaka återbetalningen tills vi har tagit emot den returnerade varan och bedömt dess skick. Hanteringen går snabbare om du uppvisar dokumentation på att du har returnerat varan.
 
Om du ångrar köpet ska varan och en kopia av fakturan skickas till:
 
THEATHLETESFOOT.se, Marknadsvägen 9, 260 36 Ödåkra, att. Kundservice
 
Vad ska inkluderas i returpaketet?
 
Du måste bifoga en kopia av fakturan.
 
Obs! Vi tar inte emot paket som skickats som efterkrav.
 
7. REKLAMATIONSRÄTT
Köplagen tillämpas på köp av varor.
 
När du handlar på THEATHLETESFOOT.se har du 24 månaders reklamationsrätt. Detta betyder att du antingen kan få varan reparerad, bytt, pengarna tillbaka eller avdrag på priset, beroende på den specifika situationen.
 
Det är självklart ett krav att reklamationen är berättigad och att felet inte har uppstått på grund av felaktig användning av produkten eller annat oaktsamt beteende.
 
Läs mer om reklamationsrätt här.
 
Hur snabbt måste jag reklamera?
 
Du måste reklamera inom en ”rimlig tid” efter att du har upptäckt felet på varan. Om du reklamerar inom två månader efter det att felet upptäckts kommer reklamationen alltid att vara berättigad.
 
Om du vill göra en reklamation till THEATHLETESFOOT.se, kontakta först vår Customer Success på kundservice@theathletesfoot.se. Reklamationer kan både skickas till THEATHLETESFOOT.se eller göras i din lokala THEATHLETESFOOT-butik. 
 
Om reklamationen är berättigad återbetalar vi naturligtvis dina fraktkostnader (så länge de är rimliga).
 
Varan ska skickas till: THEATHLETESFOOT.se, Marknadsvägen 9, 260 36 Ödåkra, att. Customer Success
 
När du returnerar varan, beskriv vad problemet är så detaljerat som möjligt.
 
Obs! Vi tar inte emot paket som har skickats som efterkrav eller liknande.
 
Kom ihåg att varan alltid måste returneras i ordentligt emballage och kom ihåg att ta emot kvitto för leverans så att vi kan återbetala dina fraktkostnader (om de är rimliga).
 
8. BYTESRÄTT
 
Varor som du har köpt på THEATHLETESFOOT.se kan bytas i samtliga av THEATHLETESFOOT's fysiska butiker eller skickas i retur till THEATHLETESFOOT.se, där beställningen kommer att krediteras. Om du vill byta till en annan storlek eller en annan vara, gör då en ny beställning i vår nätbutik. Kom ihåg att ta med eller bifoga en kopia av din faktura.
 
Varor som anses som använda kan inte bytas i våra butiker, utan måste skickas i retur till THEATHLETESFOOT's nätbutik. Vid byte av vara, står du själv för fraktkostnaden.
 
Bytesrätten gäller ej presentkort.
 
Varen ska skickas till: THEATHLETESFOOT.se, Marknadsvägen 9, 260 36 Ödåkra, att. Customer Success
 
9. PERSONUPPGIFTSPOLICY
 
För att du ska kunna ingå ett avtal med oss behöver vi följande information:
 
Namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 
Vi registrerar dina personuppgifter för att kunna leverera varan till dig.
 
Personuppgifterna registreras hos INTERSPORT Group Denmark och INTERSPORT International Corporation GmbH och lagras i fem år. Därefter raderas uppgifterna.
 
När vi samlar in personuppgifter via vår hemsida ser vi till att det alltid görs genom ditt uttryckliga samtycke, med andra ord att du informeras om exakt vilken information som samlas in och varför.
 
När du köper en produkt via vår hemsida, godkänner du att OBI Sport samlar in och behandlar information om dig. Endast information som krävs för att hantera din beställning samlas in och behandlas. Dina uppgifter används inte för andra ändamål än ovanstående.
 
Lagringsperiod
 
Dina uppgifter lagras i 5 år efter att du har gjort en beställning hos oss. Därefter raderas eller anonymiseras uppgifterna, så att du inte längre kan identifieras utifrån uppgifterna.  
 
Dina rättigheter
När OBI Sport registrerar uppgifter om dig, har du rätt att:
 • Informeras om vilka uppgifter som samlas in och varför
 • Göra invändningar mot behandlingen av dina uppgifter
 • Få vilseledande eller felaktiga uppgifter ändrade eller raderade
Ytterligare information om dina rättigheter kan ges på begäran genom att du kontaktar nedanstående.
 
Kontakt
 
Frågor och förfrågningar angående OBI Sport's behandling av dina uppgifter ska skickas till INTERSPORT Group Danmark A/S, Hvilehøjvej 20, 5220 Odense SØ.
 
Chefen för INTERSPORT Group Denmark har tillgång till dina registrerade uppgifter.
 
Dataansvarige på THEATHLETESFOOT.se är INTERSPORT Group Denmark, Hvilehøjvej 20, 5220 Odense SØ.
 
Uppgifter som har lämnats till THEATHLETESFOOT.se skickas eller säljs inte till tredje part på något sätt och vi registrerar ingen personligt känslig information.
 
Som registrerad på INTERSPORT Group Denmark, Hvilehøjvej 20, 5220 Odense SØ har du alltid rätt till at göra invändningar mot behandlingen av dina uppgifter. Du har också rätt till information om vilka uppgifter som registreras. Dessa rättigheter är i enlighet med personuppgiftslagen och frågor kring detta ska skickas till kundservice@theathletesfoot.se.
 
 
10. ÖVERKLAGANDE
Om du göra ett klagomål angående ditt köp, vänligen kontakta vår kundtjänst på kundservice@theathletesfoot.se. Om vi inte hittar en lösning kan du lämna in ett klagomål till Klagomyndigheten (Forbrugerklagenævnet) om villkoren för detta är uppfyllda.
 
Konkurrens- och konsumentverket (Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen), Carl Jacobsensvej 35, 2500 Valby, www.forbrug.dk 
 
Om du är hemmahörande utanför Danmark kan EU-kommissionens nätportal för klagomål användas. Du hittar portalen här. 
 
11. STANDARDFORMULÄR FÖR AVBESTÄLLNING/RETUR
 
Denna blankett fylls i och returneras endast om avbeställningsrätten är tillämplig.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Till:
THEATHLETESFOOT.se
Hvilehøjvej 20
5220 Odense SØ
 
- Jag/vi (*) meddelar härmed, att jag/vi (*) önskar att nyttja avbeställningsrätten i samband med mitt/vårt (*) köpeavtal om följande varor (*)/leverans av tjänster (*)
- Beställt den (*)/mottaget den (*)
- Konsumentens namn (Konsumentens namn)
- Konsumentens adress (Konsumentens adress)
- Konsumentens underskrift (Konsumenternas underskrifter) (endast om innehållet i formuläret anges på papper)
- Datum
(*) Ej relevant
 
SÄRSKILDA BESTÄMMELSER FÖR ENTREPRENÖRER/FÖRETAG
Samma försäljningsvillkor gäller för konsumenter, men med följande ändringar:
Entreprenörer/företag har ingen avbeställningsrätt 
Byte eller reparation medför ingen ny reklamationsperiod 
THEATHLETESFOOT.se förbehåller sig äganderätten till varor som köpts på kredit tills hela köpbeloppet har betalats
Alla kostnader som uppstår i samband med hanteringen av äganderättsförbehållet står köparen för
Ränta tillkommer från förfallodagen med 2 % per påbörjad månad