Cleaning & Care


Underhåll av sneakers och skor

Är du helt galen i vita sneakers, och gillar många av dem? Kanske du lever en aktiv livsstil som gör att du sällan är på samma ställe länge i taget, och så bär det på dina älskade sneakers. Det kan vara super svårt att underhålla sneakers i allmänhet, men särskilt de som är i ljusa nyanser. Det är också därför vi har en kategori här på taf.se, där vi har samlat allt du behöver för att hålla dina sneakers helt fräscha, så att de kan hålla i många år, utan att få för många tecken på slitage..

Hur underhåller jag mina sneakers?

När du köper ett nytt par skor, oavsett om det är sneakers, löparskor, stövlar, sandaler, etc., förlänger du bara skonas livslängd genom att förhindra smuts och smuts på dina snaekers genom att impregnera dem innan du använder dem. Genom att använda impregnering bildas ett membran över skon som smutsen inte kan binda sig till och därigenom inte dra in i skonas yttre material. En impregnering varar inte för evigt, och vi rekommenderar faktiskt att du impregnerar dina sneakers ganska ofta, och särskilt om vädret är blött.

    Vi har impregnering från:
  • zebla
  • Jason Markk
  • Crep Protection

Vad kan jag använda för att rengöra mina sneakers?

Det finns faktiskt många alternativ inom sneakerrengöring, men frågan är då hur effektiva produkterna är på marknaden, vi har samlat de produkter som vi trodde skulle hjälpa till att behålla dina sneakers som nya under den längsta tiden. Det finns olika lösningar för sneakerrengöring, som alla täcker några olika behov. Vi har engångsservetter från Jason Markk, som du enkelt kan ta med dig på språng, och rengöra dina sneakers snabbt och enkelt. Eller finns det en mer djupgående rengöring av sneakers, där du kan använda en speciell sneaker tvål och borste från Crep Project som tränger djupt in i ytan och tar bort oönskad smuts.

Hur rengör jag mina sneakers?

Det kan verka läskigt att behöva skrubba på dina helt nya sneakers, men vi lovar att det nog kommer att sluta bra. Om du använder rätt produkter och är noga med att inte skrubba för mycket smuts över det innan du sätter igång, borde det nog vara en smal sak att bli av med.

Applicera lite av det valda sneakerrengöringsmedlet och massera försiktigt in i skon där fläcken är, skrubba sedan fläcken med borsten och torka slutligen av fläcken med en mikrofiberduk eftersom den inte luddar eller smetar ut med färg.